In dit artikel zullen we ingaan op waarom een Eames RAR schommelstoel niet mag missen in uw interieur. Deze bijzonder vormgegeven schommelstoel gaat ver voorbij aan de ouderwetse schommelstoel, zoals we die allemaal kennen. Het design van de Eames RAR, dat in de jaren veertig van de vorige eeuw werd ontwikkeld, liep ver op zijn tijd vooruit. Vandaag de dag wordt de strakke vormgeving nog steeds gewaardeerd als modern design, dat uw interieur een eigengereid accent geeft.

Voor wie is de Eames RAR schommelstoel bedoeld? 

schommelstoel Eames in het wit

De Eames RAR is bedoeld voor iedereen die waarde hecht aan zorgvuldig uitgekozen meubilair om zijn of haar interieur een meerwaarde mee te geven. Doordat deze uitvinding van Charles en Ray Eames een schommelstoel is, is het ideaal voor wie houdt van een speelse noot in de woninginrichting. Maar vergeet ook niet dat deze stoel met zijn ergonomische kuipvormige zitting ook gewoon heel comfortabel is en erg rustgevend kan zijn. Het is onder andere een zeer geliefde stoel onder dames die net moeder zijn geworden. Het ontspannen schommelen in de Eames RAR stoel met de pasgeborene op schoot werkt zowel voor moeder als kind heerlijk ontspannend. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ook vader op deze manier van zijn nieuwe baby kan genieten. Maar ook gewoon als schommelstoel voor de televisie, in een relaxkamer, op de slaapkamer of in de serre is de RAR Eames een waar pronkstuk in huis. Dat zijn al een heleboel goede redenen waarom een Eames RAR niet in uw interieur mag missen.

Weg met de oubolligheid van de traditionele schommelstoel

Een schommelstoel? Dat is toch alleen maar voor ouwelui? De Eames RAR rekent door zijn originele vormgeving af met de traditionele schommelstoel. De traditionele schommelstoel lijkt door zijn ouderwetse uitstraling enkel en alleen gereserveerd voor ouderen, terwijl de Eames RAR met zijn trendy look iedereen van jong tot oud uitnodigt om erin plaats te nemen. Zoals we hierboven al hebben laten zien is deze stoel van met glasvezel versterkt plastic perfect in te passen op allerlei plekken in huis. Het feit dat de stoel leverbaar is in allerlei kleuren, van neutrale kleuren tot moderne flitsende kleuren, maakt het helemaal gemakkelijk om voor uw specifieke interieurstijl een geschikte schommelstoel van de hand van Charles en Ray Eames uit te kiezen. Modern, retro, klassiek, landelijk? We kunnen geen stijl in woninginrichting bedenken waarbij een stoel als deze niet voor een mooi en bijzonder effect kan zorgen.

Geboren in New York, nu overal verkrijgbaar

De Eames RAR zag voor het eerst het spreekwoordelijke levenslicht tijdens de ‘Low-Cost Furniture Design’ -wedstrijd in New York. Deze stoel, samen met de andere van plastic vervaardigde stoelen uit de collectie van het koppel Eames, werd direct met een onvoorstelbaar groot enthousiasme ontvangen en met miljoenen tegelijk geproduceerd. Zo’n groot succes werd natuurlijk ook buiten de landsgrenzen opgepikt en de stoel ging de hele wereld over en nog steeds. De Eames RAR is op het moment dan ook gewoon in Nederland verkrijgbaar. Zo zijn er tegenwoordig ook een tal van Eames RAR replica aanbieders te vinden.