De Eames RAR, ook wel de schommelstoel van Eames genoemd, is een van de leukste stoelen die het ontwerpersduo Charles en Ray Eames ontworpen hebben. Het is een speelse en moderne designstoel in een minimalistisch design. De stoel is perfect geschikt voor onze huidige interieurs, ondanks dat het ontwerp uit de jaren 50 stamt. Door de minimalistische vormen, minimale details en de moderne uitstraling kan deze schommelstoel nog jaren mee! Wij gingen op zoek naar Eames RAR details en de vormgeving kenmerken van deze leuke stoel.

Eames RAR details en vormgeving

Hoe zit deze prachtige schommelstoel nou in elkaar? We zien ontzettend veel inspirerende afbeeldingen van de Eames RAR in interieurs zoals in de eetkamer, woonkamer of zelfs in een kinderkamer maar hoe zit deze stoel in elkaar?

Zoals je kunt zien is de stoel van een kleiner formaat dan de Eames DSW aan deze eetkamertafel. Door het schommelframe ligt het kuipje iets lager dan de overige stoelen van Eames.

Eames-RAR-Details

Bron: the-lust-list

 

 

Eames-RAR-Details

Bron: nest

Eames RAR details #1: Het verchroomd RVS frame zit bevestigd aan de esdoorn houten schommels aan de onderkant. Deze schommels zijn op zo’n wijze gemaakt dat het schommelen geleidelijk en zachtjes zal gaan.

Eames-RAR-Details

Bron: my-furniture

Eames RAR details #2: Het frame zit aan de bovenkant bevestigd aan het zitkuipje door middel van schroeven die precies op de plekken zitten waar je ze niet zult zien. Door deze constructie ondervindt de Eames RAR zijn stabiliteit.

Eames-RAR-Details

Bron: mattblatt

Hier is het detail nogmaals te zien. Deze aansluitingen bevinden zich op 4 plekken voor de beste stabiliteit van de schommelstoel.

Eames-RAR-Details

Vaak kun je een frame ook in een kleurtje krijgen zoals in dit voorbeeld. Het originele model bestaat uit een verchroomd RVS frame maar ook een kleurtje kan leuk zijn. Je kunt natuurlijk ook variëren in kleur met een kleurrijk zitkuipje. Kijk voor alle kleuren eens op Furnaround.com voor meer informatie.

Eames-RAR-Details

Combineer de Eames RAR eens met een ander model van Eames zoals de DSW of DSR stoel. Ben je benieuwd naar meer details van de Eames RAR? Bij Furnaround kun je deze mooie schommelstoel bestellen en twee weken thuis laten staan om te bekijken of je het wel een geschikte stoel vindt voor in jouw interieur.